15 Mart 2012 Perşembe

Bahar geliyor-muş

Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, hafta sonu ülkeyi terk edecek. Hava sıcaklıkları, gelecek hafta başında tüm yurtta 6 ila 10 derece artacakBahar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkili olurken, ülkenin bugün Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Tahminlere göre, bugün bütün bölgeler çok bulutlu, Marmara, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Isparta, Hatay ve Osmaniye çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa ile Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak, Marmara ile Karadeniz'in kıyı kesiminde karla karışık yağmur diğer yerler ile öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesiminde de kar şeklinde olacak. Batı Karadeniz bölümündeki kar yağışları kuvvetli gerçekleşecek.

Yarın Doğu Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun kar yağışlı, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusunun sağanak yağışlı olacak. Cumartesi günü de Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu kar yağışlı geçecek.

YAĞIŞLAR CUMARTESİ GÜNÜ SON BULUYOR
Yağışlar, Cumartesi günü yurdu tamamen terk edecek.

Hava sıcaklıkları ise bugün kuzey ve doğu kesimlerde 2-4 derece, cuma günü ise güney, iç ve doğu bölgelerde 4-6 derece azalacak. Ancak hafta sonu cumartesi günü batı bölgelerde, pazar gününden itibaren gelecek hafta başında tüm yurtta 6 ila 10 derece artacak. 

Haberturk.com alıntıdır..

1 yorum:

  1. hadi bakalım hayırlısı heryere güneş açarda bizim buraya zor :)))

    YanıtlaSil

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız