20 Mart 2012 Salı

Cumhurbaşkanı nevruz mesajı 20 mart 2012

Gül'den Nevruz mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramların sevgi, saygı ve dayanışmanın göstergesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, Nevruz Bayramı mesajı yayımladı.
Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz'un, barış ve dostluk bayramı olarak Türk dünyasında ve geniş bir coğrafyada asırlardır kutlandığını ifade eden Gül, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembollerinden Nevruz'un arınmayı, yenilenmeyi, olumsuzluklardan kurtulmayı da ifade eden yeni bir günü müjdelediğini kaydetti. 
Gül, binlerce yıldır sevinçte, tasada birlikte hareket eden, omuz omuza vererek büyük zorlukların üstesinden gelen Türk milletinin, birlik ve beraberlik gücünün ne kadar önemli olduğunu tarihin her döneminde gösterdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu topraklarda, asırlar boyunca farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlar bir arada, huzur içinde yaşamıştır. Ülkemiz böylesine zengin kültürü bünyesinde barındıran eşsiz bir coğrafyadır. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz, ülkemizin en büyük zenginlik kaynağıdır.
Vatandaşlarımız etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu milletin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunun bilinciyle yarınlara güvenle yürüyecektir. Bu ülke hepimizindir. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, hedeflerimizi yakalayacağımıza, herkesin bu konuda sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine inancım tamdır.
Bu vesileyle bir kez daha altını çizmek isterim ki bayramlar sevgi, saygı ve dayanışmanın göstergesidir. Anadolu'da yüzyıllardır insanlar arasında birlik ve beraberliğin, bir arada yaşama arzusunun güçlenmesine vesile olan Nevruz Bayramı'nın anlamına uygun biçimde kutlanmasını, tüm dünyaya sevgi, kardeşlik ve barış mesajları yaymasını ümit ediyorum. Toplumun tüm kesimlerinin, Nevruz'un özünde var olduğu gibi birlik, dostluk, huzur ve hoşgörü içinde kutlanması, ülkedeki barış ve kardeşlik ortamını bozacak arayışlara fırsat verilmemesi hususunda gereken itinayı göstermesini diliyorum.
Bütün vatandaşlarımın, bu ortak coşkuyu başka ülkelerde de bizlerle paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı kutluyor, Nevruz'un huzur, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını temenni ediyorum.”
Başbakan Erdoğan'DAN NEVRUZ MESAJI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevruz'un, Balkanlardan Orta Asya'ya kadar uzanan coğrafyada yüzyıllardır kutlanan ortak bir bayram olduğunu belirterek, “Bu anlamlı günü, el ele, gönül gönüle vererek kutlayacak, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacağız” ifadelerine yer verdi.
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Nevruz Bayramı mesajı yayımladı.

“Balkanlardan Orta Asya'ya kadar uzanan müşterek kültür coğrafyamızda, yüzyıllardan bu yana kutlanan Nevruz, hepimizin ortak değeri ve hepimizin ortak bayramıdır” vurgusunu yapan Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Bizler, dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı bütünün, aynı vatanın, aynı milletin mensuplarıyız; aynı gök kubbenin altında yaşıyor, aynı yağmurla ıslanıyor, aynı güneşle ısınıyoruz.

İşte Nevruz Bayramı, bu sarsılmaz gerçeği bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Onun için bu anlamlı günü, el ele, gönül gönüle vererek kutlayacak, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacağız.

Ben bu düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere, müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm halkların Nevruz bayramlarını kutluyor; Nevruz'un, barış ve esenliğe vesile olmasını diliyorum.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız