27 Mart 2012 Salı

http://hac.diyanet.gov.tr 2012 Hac kayıtları başvuru


hac.diyanet.gov.tr 2012 Hac kayıtları başvuruadresi, 2012 Hac kayıtları tarihleri, 2012 hac kayıtları ne zaman, 2012 hac kayıt başvuru formu, Kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için 2012 hac kayıtları yarın başlıyor. Hac kayıtları 27 Mart – 12 Nisan tarihleri arasında alınacak.
Geçen yıl kuraya katılıp da hacca gidemeyenlerin kayıtları Başkanlık tarafından otomatikman yenilenecek. Kayıtların yenilenip yenilenmediği http://hac.diyanet.gov.tr adresindeki Durum Sorgulama Menüsü’nden yarından itibarenkontrol edilebilecek. Durumunda değişiklik yapmak isteyenler müftülüklere başvurarak işlemlerini yaptıracak. Durumunda herhangi bir değişiklik yapmak istemeyenlerin kayıtlarıyla ilgili herhangi bir işlem yaptırmalarına gerek olmayacak.
Bu yıl ilk kez kayıt yaptıracak olanlar Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Al Baraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Akbank’tan istedikleri birine 15 TL ön kayıt ücreti yatıracak.

2012 Hac Kayıtları başvuru sonuçları
Hacca götürülmek istenilen çocukların (0 yaş dahil) ön kayıtlarının yapılabilmesi için ön kayıt ücretinin yatırılmış olması gerekiyor. Ön kayıt ücreti yatırıldıktan sonra, müracaatlar Başkanlığın http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçesi ile doğrudan müftülüklere yapılabilecek.

1 yorum:

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız