29 Şubat 2012 Çarşamba

Salihlide alışveriş günleri başladı

Videosunu izle
Alışveriş günleri bugün başladı Salihli’de 5 gün boyunca esnafın işlerini artırmak ve piyasayı canlandırmak amacıyla işyerleri, lokantalar, kahveler, berberler ve terziler gece saat 23.00’e kadar açık olacak. Salihli’de 5 gün boyunca mağazalarda yüzde 70’e varan büyük indirimler yapılacak. 29 Şubat’ta başlayacak olan Salihli Alışveriş Günleri’nde Salihli Belediyesi’nin de katkılarıyla çeşitli sokak etkinlikleri gerçekleştirilecek.

    Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin yanı sıra ilçedeki diğer esnaf ve sanatkarlar odalarının üyelerinin işlerini canlandırmak amacıyla, Salihli Belediyesi’nin ve odaların desteğiyle Salihli Alışveriş Günleri düzenliyor.
    29 Şubat’ta başlayıp 4 Mart’a kadar devam edecek olan etkinliğin ilk günü saat 14.00’te Mehter Takımı’nın da katılacağı bir açılış töreni gerçekleştirilecek. Demokrasi Meydanı’nda kortej yürüyüşü ile başlatılacak olan Alışveriş Günleri’ne çevre köy ve ilçelerden de yoğun bir katılımın olması bekleniyor.
    Alışveriş Günleri hakkında bir açıklama yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş, esnafın sıkıntılı olduğunu, piyasayı canlandırmak amacıyla alışverişi cazip hale getirecek bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Bahar sezonuna geçiş dönemine denk gelen 5 gün boyunca, esnafın yüzde 70’lere varan cazip oranlarda fiyat indirimi ve farklı promosyonlar yapacağını kaydeden Özbaş, sokak gösterileriyle Alışveriş Günleri’nin bir şölen havasında geçeceğini anlattı. Özbaş, etkinlikle ilgili detayları şöyle anlattı: “Alışveriş Günleri kapsamında, Sevgi Yolu olarak bilinen Mithatpaşa Caddesi, Turan Caddesi, Kurudere Caddesi ve İrfan Sokak’ı da kapsayan bölgede 10 bin adet balon dağıtılacak. Sokaklarda pamuk helva ve macun ve simit satıcıları nostalji yaşatacak. Sirk gösterileri, mini konserler, palyaço gösterileri olacak. Sürpriz hediyeler verilecek, oyun parkurları kurulacak. Herkesi şölenimize davet ediyoruz. ”
Etkinliklerle ilgili duyuruları Salihli’nin yanı sıra civar ilçe ve köylere de ulaştırdıklarını belirten Özbaş, katılımın yüksek olmasını beklediklerini, bu uygulamadan esnafın yanı sıra tüketicinin de memnun kalacağını ve geleneksel hale getireceklerini sözlerine ekledi.
Etkinlik süresince, ulaşımı kolaylaştırmak ve teşvik etmek amacıyla saat 20.00 ile 23.00 arasında şehir içi hatlarındaki minibüsler ücretsiz taşıma yapacak.
   Salihli Alışveriş Günleri’ne şu odalar destek veriyor: Kunduracılar ve Saraçlar Odası, Marangozlar Odası, Bakkallar ve Bayiler Odası, Kahveciler Odası, Terziler ve Tuhafiyeciler Odası, Manavlar Odası, Lokantacılar ve Gazinocular Odası, Berberler Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız