26 Şubat 2012 Pazar

İzmir , Ankara , Bursa , Konya Hocalı katliamı yürüyüşü resimleri


Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Hocalı Katliamı; senin, benim, onun, bunun sorunu değildir. Hocalı Katliamı, bir Türk sorunudur" dedi.
Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Türk Ocakları İzmir Şubesi tarafından Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Hocalı Soykırımı" paneline Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan İstanbul Baş Konsolosu Hasan Zeynalov, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Gündüz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ve Dokuz Eylül Üniversitesi
Öğretim Görevlisi Prof. Dr Recep Kök, İzmir'de bulunan bir çok Azeri ve Türk vatandaş katıldı.
Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasının ardından, sinevizyonda katılımcılara "Hocalı Katliamı" belgeseli izletildi. Azeri Milletvekili Paşayeva, 'Hocalı Katliamı'nın sadece 1992'de yaşanan olaylardan ibaret olmadığını, bunun Müslüman Türklere yönelik yürütülen 1.5 asırlık bir planın son aşaması olduğunu söyledi. Paşeyeva, "Ermeniler bu soykırımı kendileri kabul ediyorlar. İtirafları da şöyle; 'Hocalı olaylarına kadar bizden böyle bir şey beklenmiyordu. Ancak bunu yapabilecek kapasitedeyiz.
Biz bunu yaparak Azerilere gözdağı verdik' diyorlar. Bu katliamı anlatarak gururlanan Ermeni yazarlar var. Hocalı'da bebekleri, kadınları ve çocukları katledenler bununla gurur duyuyorlar. Biz Türkler olarak ortak sorunlarımızda tek çatı altında birleşip tepkimizi tek sesten duyurmalıyız" diye konuştu. Paşayeva, "Hocalı Katliamı; senin, benim, onun, bunun sorunu değildir. Hocalı Katliamı, bir Türk sorunudur" dedi.
Panelde konuşmacı Azerbaycan İstanbul Baş Konsolosu Hasan Zeynalov ise, Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını eleştirerek "Türkiye Cumhuriyeti Devletini Ermeni soykırımı yapmakla suçlayanlar, maalesef Ermenilerin dün Anadolu'da, bugün Azerbaycan'da yaptıklarını görmezden gelmektedirler" ifadelerini kullandı.


Kaynak : http://www.haber3.com/hocali-katliami-kurbanlari-anildi-1208174h.htm#ixzz1nUd0nziY



sivas,yozgat,kırıkkale,manisa,muğla,çanakkale bakü azerbeycan


0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız