28 Şubat 2014 Cuma

Mahmut Uslu: Gerekirse ligden çekilme kararı alırız



enerbahçe Yönetim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği seyircisiz maç cezasının ardından basın toplantısı düzenliyor.
Fenerbahçe Yönetim Kurulu basın toplantısına, barkovizyonda hakem hatalarını göstererek başladı. Barkovizyonda sorun çıkması nedeniyle hakem hatalarının gösterilmesi yarıda kaldı. Bu gelişmenin ardından sarı-lacivertli yöneticiler açıklamalarına başladı. Deniz Tolga Aytöre'nin açıklamalarının ardından barkovizyondan hakem hataları basın mensuplarına gösterildi. 

USLU: FENERBAHÇE'YE YAPILANLAR ORTADA

Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, "Burada göstereceğimiz görüntüleri hepiniz biliyorsunuz, haftalardır aynı şekilde devam ediyor. Fenerbahçe'ye yapılanlar ortada, biz bunları anlıyoruz ama kamuoyu bunu anlamıyor, bu merakı gidereceğiz" dedi. 

HERKESİ UYARIYORUZ ÇEKİLİRİZ

Gerekirse ligden çekileceklerini söyleyen Uslu ''Dün yaptığımız açıklamada, biz elimizden geldiği ölçüde bu kulübü yönetmeye çalışıyoruz. Bizi şu anda UEFA'ya gitmemiz için hala çalışıyorlar, mücadele veriyorlar. Bizim verdiğimiz vergi, 3 Anadolu kulübünün değeri ölçüsünde. Fenerbahçe'ye gelen para nereden geliyor? Seyirciden geliyor, sponsorlardan geliyor. Siz seyircin stada gelmesini engellerseniz, gerekirse ligden çekilme de dahi olsa bazı kararlar alabiliriz. Tüzüğümüzde de bazı iyileştirmeler yapılıyor, bizim bu konuda yetkimiz var. Genel kurulumuz bize yetki verirse, biz her şeyi yaparız. Herkesi uyarıyoruz. Çok yakında fırınlara talimat verecekler, Fenerbahçe'ye ekmek vermeyin diye'' dedi.

AYTÖRE: DÜDÜK ASTIRMA PEŞİNDE DEĞİLİZ

Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, "Elimizde çok fazla argüman var, bunları tek tek gösterme gibi bir tarzımız yok. Biliyorsunuz ki Fenerbahçe Spor Kulübü olarak amansız bir adalet içerisindeydiz. Adil yargılanmanın yanı sıra şimdi de adil yarışma hakkını istiyoruz. Burada toplanma amacımız, Fenerbahçe'ye avantaj sağlamak değil ya da burada düdüğü birilerine astırmak değil. Peşinde olduğumuz şey avantaj değil adalet. Hepimiz yanlış yapıyoruz, yapacağız da. Hakemlerimiz de insan ancak bizim üzüldüğümüz hususlar başka. Bu hataları yapanlar cesaretlendiriliyor" açıklamasını yaptı.

17 ARALIK DEĞİL 17 OCAK

Aytöre basın toplantısında "Bizim Fenerbahçe Spor Kulübü sorumumuz sistem sorunu. 3 Temmuz'dan bu yana savaşımız da bu yönde. Bizim sorunumuz sistem. Sadece bize uygulanan hakem prosedürleri canımızı sıkıyor. Fenerbahçe'ye yapılan bir hatadan sonra sus pus olan MHK Başkanı ile sorumumuz, sıkıntımız var. Bizim sorunumuz şahıslar değil sistem ve kurumlardır. Dün yaptığımız açıklamanın da temelinde bu yatıyor aslında. Bizim susmayacağımızı söylediğimiz tarih 17 Ocak'tır, 17 Aralık değil! 17 Ocak'tan sonra susma kararı almışızdır" ifadelerini kullandı. 

FEDERASYONA NEDEN GİTTİLER?

Deniz Tolga Deniz Aytöre, Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptıkları ziyaret hakkında da konuşurken, "Son dönemde yaşadığı kurum ve hakem hatalarını ilk defa dile getirmiyoruz. Bıçak artık kemiğe dayanmadı, bıçak artık kemiği deldi geçti! Farkında olduğumuz şey, artık iyi niyet sorgulamasının içerisine girmek durumundayız. Daha önce çok kez söyledik, uyardık ve umudumuzu da yitirmedik. Biz bu sıkıntılarımız için federasyona gittik ve sıkıntılarımızı dile getirdik. Federasyon tarafından kaygılarımızı haklı bulundu. Haklı bulunduğunu düşündüğümüz bazı düşüncüleri de benimsedik. Tabii ki hepsini de değil" dedi. 

FELIPE MELO'NUN CEZA ALMAMASI HAKKINDA...

Galatasaraylı Felipe Melo'nun Beşiktaş maçının bitiminde yaptığı hareketin ardından ceza almamasını örnek gösteren Aytöre "Rakiplerimizin oyuncuları hakkında verilen kararlar ile ilgili konuşmuyoruz. Görüntüler ile ceza verilmemesi konusunda da konuşmuyoruz. Melo'nun ceza alıp almaması konusunda da konuşmadık ama bu konuda 4'e 3 kararla hayata geçiren disiplin kurulunun Meireles'e nasıl ceza verdiğini anlayamadık. Bu sebepten dolayı da kurulların ciddiyeti, tarafsızlığı konusunda da bazı şüphelerimiz uyandı" diyerek görüşlerini belirtti. 

TFF'NİN KARARLARINA SALVO

Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Şekip Mosturoğlu,"Oyun kuralları bellidir ve buna göre bu futbol oynanır. Lig başladıktan sonra hem kurallarda hem de oyun içerisinde bir değişiklik olmaz. Hangi eylemin cezasının nasıl olacağı bellidir. Ülkemizde sadece TFF'nin verdiği kararlar lig bazında takip ediliyor. Verilen kararların çelişkileri bütün yarışmanın seyrini etkileyen cinstedir. Biz Fenerbahçe olarak bütün kurumların kararları, kurallarını takip ediyoruz ve sezon başında da buna göre bir plan yapıyoruz. Yarış başladıktan sonra TFF'nin herhangi bir organı bu kuralları değiştirirse; bu lige müdahale olur ya da görüntü ile ceza verme sisteminden bir kulüp için vazgeçerseniz burada da yarışa müdahale edersiniz" diyerek sözlerine başladı.

MOSTUROĞLU: PFDK İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA

Hakem kararları hakkında konuşan Şekip Mosturoğlu, "Sezonun başında uygulanacağı kararlar uygulanmıyor, bir takım için farklı diğer takım için ise farklı şekilde uygulanıyor. Dün Tahkim Kurulu ve PFDK toplandı. Benzer sebeplerden dolayı sevk edilen futbolcular için iki kurul da farklı kararlar veriyor. Bu kararlar lig yarışını etkiliyor. Bazı bilinen gerçekler var, bugün PFDK ikiye bölünmüş durumda. Kurul başkanı hangi bölünmüş grupla devam ederse o oluyor. Bu sebepten dolayı da takımlara farklı farklı kararlar çıkıyor. Federasyon bu isimleri biliyor, tek tek hepsini söyledik. Oy çokluğu ile hareket eden üyeler belirli bir grup adına davranıyor. Bunların hepsini tek tek kayıt altına aldık" diye konuştu. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız