28 Mayıs 2012 Pazartesi

Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Cenaze Töreni Resimleri Şehidimizin Resimleri

Şehit babası: Sözün bittiği yerdeyizŞIRNAK’taki Bestler Dereler Reso bölgesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit edilen Jandarma Özel Harekat Timi 2’nci Tim Komutanı 25 yaşındaki Teğmen Korhan Kuruçay, doğum yeri Çankırı’nın Kurşunlu İlçesi’nde 4 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Teğmen Kuruçay’ın cenazesi sabahın ilk ışıkları ile birlikte Ankara’dan ambulansla Kurşunlu’ya getirildi. Kurşunlu Merkez Hacı Recep Camii’nde öğleleyin kılınan cenaze namazına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile askeri ve sivil yetkililer ile Çankırı, Ankara ve İstanbul’dan gelen çok sayıda Çankırılı katıldı. Bakan İsmet Yılmaz anne Nezire Kuruçay ve eşi Hicret Kuruçay’a başsağlığı diledi.

Cenaze töreninde şehidin 7 Nisan 2012 tarihinde resmi nikah kıydırarak evlendiği ve 22Haziran’da Kurşunlu’da kır düğünü ile düğün yapma hazırlıkları yapan hemşire Hicret Kuruçay (Topçuoğlu) ile anne Nezire Kuruçay kadın askerlerin, baba Ünal Kuruçay da arkadaşlarının desteği ile ayakta durabildi. Çankırı SSK Müdürlüğü’nden emekli olan baba Ünal Kuruçay, oğlunun şehit olduğu haberini düğün hazırlıkları için geldiği Çankırı’da alırken, hemşire olan annesi Nezire Kuruçay ile felçli olan kardeşi Latif Kuruçay’a acı haber askeri yetkililerce sağlık ekipleri eşliğinde Ankara’nın Yenimahalle İlçesi’ndeki evlerinde verildi.

BABA KURUÇAY: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Şehit teğmenin cenazesine katılan binlerce Çankırı, ’PKK’yı Mecliste istemiyoruz’, ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı. 3 Temmuz 1987 Kurşunlu doğumlu olan şehit teğmen Korhan Kuruçay, 7 Nisan’da resmi nikahı yapılan eşi Hicret Kuruçay’ı Şırnak Devlet Hastanesi’ne hemşire olarak tayin ettirmişti. Hicret Kuruçay, cenaze Kurşunlu’ya getirilişine kadar eşinin yanından ayrılmadı. İğne yapılıp, aldığı ilaçla sakinleştirilen anne Nezire Kuruçay oğlunun cenazesinde güçlükle ayakta dururken, geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu bir bacağını kaybeden ve Ankara’da oturan kardeşi Latif Kuruçay ise cenazeye katılamadı. Baba Ünal Kuruçay ise oğlunun, üzerine düşen görevini yerine getirdiğini belirterek, "Şehit babası olmanın gururunu yaşıyorum. Söyleyecek başka sözüm yok. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Şehit teğmen için yakınları ve esnaflar ev ve işyerlerine Türk bayrakları asarken, cenaze töreniKurşunlu İlçe Meydanı’nda öğle namazı ardından yapıldı. Tören saygı duruşu ve İistiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehit teğmen Korhan Kuruçay’ın özgeçmişinin okunması ardından imam tarafından dua okundu ve şehit için helallik istendi. Toplu halde kılınan cenaze namazı ardından şehidin cenazesi askeri bando eşliğinde ve tekbirlerle Kurşunlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız