21 Mayıs 2012 Pazartesi

Şehit oğlunun mezası nedeniyle köyünü terk etmedi


KASTAMONU’nun Avlacık Köyü’nde tek başına yaşayan Sadık Tokat, PKK’lı teröristler tarafından 19 yıl önce Van’da şehit edilen 8 oğlundan biri olan Selahattin’in mezarının bulunduğu köyü terk etmek istemiyor.
Van’ın Çatak ilçesi Kanalga Karakolu’na teröristler tarafından 1993 yılında düzenlenen roketatarlı saldırıda 12 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Selahattin Tokat’ın babası 80 yaşındaki Sadık Tokat, oğlunun mezarı başından 19 yıldır ayrılmıyor. Avlacık Köyü Ulualan Mahallesi’nde oturan ve eşi de yıllar önce ölen Sadık Tokat, şehit oğlu Selahattin’i şehir merkezindeki şehitlik mezarlığında toprağa verilmesine razı olmayarak, evlerinin hemen bitişiğine mezara defnettirerek hergün ziyaret ediyor.


Çocuklarının 2’sinin Kastamonu’da, diğerlerinin büyük şehirlerde yaşadığını belirten Sadık Tokat, köy halkının büyük şehirlere göç etmesine rağmen şehit oğlunu evinin yanındaki mezarını terk etmek istemedi. Herkesin büyük kentlere iş bulma ve okuma nedeniyle gittiğini belirten Sadık Tokat, özellikle kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı yaşam koşullarının zor olduğu gerekçesiyle halkın köyü terk ettiğini belirtti. Yazmevsiminde köye sadece 1 ailenin hayvancılık yapmak için geldiğini belirten Tokat, şöyle konuştu:"Ben oğlumu bırakıp da köyü terk etmek istemedim. Oğlum, şehidim bu köyde yatıyor. Bu köyün şehidi var. Şehidi olan köy bırakılır mı? Ölene kadar şehidimin mezarına bakacağım. Öldüğümde ise bu köyde oğlumun yanında gömüleceğim."Şehit oğlunun mezası nedeniyle köyünü terk etmediŞehit oğlunun mezası nedeniyle köyünü terk etmediŞehit oğlunun mezası nedeniyle köyünü terk etmediŞehit oğlunun mezası nedeniyle köyünü terk etmediŞehit oğlunun mezası nedeniyle köyünü terk etmedi

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız